Født i Bursø 2008

10 år gammel

Den 16. april - hvert år - sætter de et flag op over min madskål. De siger også, at der er flag ved de store huse allevegne og på rutebilerne, fordi jeg har fødselsdag. Det var ude i Bursø, siger de, at min mor fik mig og min bror.

I anledning af denne store dag sker det, at de serverer noget mad, der smager særlig godt. Hende med det lysebrune eller gullige hår sagde, at dyrehandelen ikke havde min livret, men så sagde hun også, at det var min fødselsdag, og så fik jeg et par madgaver fra dyrehandelen, som (maden altså) smagte ganske fortrinligt.

10 år er rundt, siger de. Altså en helt særlig fødselsdag, hvor jeg forventer megen mad og mere kæl. Flagene husker de sikkert allevegne rundt omkring. Det manglede bare.

Er der monstro ved at blive hældt noget lækkert op i min madskål?

Dagen før en af mine fødselsdage havde konen anbragt min hynde på bænken uden for vinduet til køkkenet, der er blevet blåt og hvidt i løbet af lang, lang tid. Naboens kat, Pepper, som er mørk i det - ja, helt sort, stjal min plads på bænken, men vi har så mange gange forsøgt at afpelse hinanden, nat og dag, så jeg gider ikke mere. Derfor fik denne sorte kat, Pepper, lov til at blive siddende på min bænk. Jeg kiggede den anden vej og slikkede poterne helt rene, men hele tiden mærkede jeg denne sorte kat, Pepper's øjne i nakkeskindet.


Her sidder den sorte nabokat, Pepper, på mit bord ude i gården. Det er mine blomster:

Jeg kigger på mine blomster, mens den store sidder med huen ned over ørerne. Han har ikke pels og heller ikke ret mange hår i ørerne.

Oppe på bordet inden for i varmen er der også rart.

Det bedste er at være ude, når solen varmer, og der er mange dufte nede ved jorden, hvor jeg færdes.