Byen ligger smukt ned til Guldborg Sund, som skaber en helt særlig stemning. Det meste er inden for gåafstand, så du kan opleve byens centrum, der er præget af blandingen mellem klassisk købstadsarkitektur og moderne bygninger.
Middelaldercentret ligger i udkanten af byen på Lolland-siden. Her finder du også Toreby Sejlklub. På Falstersiden nordligt i havnen holder Sejlforeningen "Vikingen" til sammen med Sejl og Bådklubben "Guldborgsund". Syd for Frederik IX Bro ligger Lergravens Sejl og Fiskeriklub.
Den årlige kapsejlads, "Vegvisir" havde ca. 130 tilmeldte både i 2019.
Året er 1409. Den lille købstad Sundkøbing vil være fuld af liv og oplevelser for hele familien. I skoven kan du afprøve middelalderens maskiner.
.
Boliger og restauranter ved inderhavnen i udløbet af Tingsted Å..
Bygget i 1690'erne,et af de ældste huse i byen Bygningen rummer i dag Falsters Minder, der er en del af Museum Lolland-Falster, og en restaurant med samme navn.
Revyen spiller i 2020 fra 11. juni - 22. august med spilledage på onsdag-lørdag. Samt søndag 12/7.
Trods byens industrialisering har Nakskov bevaret en del gamle bygninger i bybilledet, bl.a. bindingsværkshuse, pakhuse og købmandsgårde samt flere små gader og stræder, der giver købstaden et middelalderagtigt udseende. Blandt de mest markante bygninger er byens største kirke, Sankt Nikolai Kirke, opført i begyndelsen af 1200-tallet, den gamle kornlade Dronningens Pakhus fra år 1600, købmandsgården Theisens Gård fra 1786 og Det Gamle Apotek opført i 1645.
Byen har flere museer, der beskæftiger sig med byens og Lollands historie.
Når du har lagt til i lystbådehavnen ved "Hestehovedet" er der ikke langt til Restaurant Fjorden med udsigt over vandet.
Dronningens Pakhus er sandsynligvis Nakskovs ældste bygning. Enkedronning Sofie (1557–1631) stod bag byggeriet. Den nederste del af bygningen er fra omkring år 1600. Resten er opført i 1656.
Tag med postbåden på arbejde. Postbåden sejler ud til øerne i Nakskov fjord med post og varer til øboerne. Turen er aldrig helt den samme, men båden kommer altid ud til Albuen, hvor der er ca. en times pause.
Det gamle palæ er fra 1786. Fra 1818-1939 har bygningerne fungeret som købmandsgård.
I gården ligger de store pakhuse, "lofterne".
Selvom Sakskøbing er en gammel købstad, fremstår den i mange henseender som en moderne by. På nordsiden af fjorden har man opført et nyt boligkvarter med lejligheder, mens man på sydsiden har indrettet en havnesilo, Qvades Silo, til et moderne beboelseshøjhus og gjort industribygninger til lukrative erhvervsejendomme. En stor del af Sakskøbings øvrige bygninger er renoverede efter år 2000, hvilket giver indtryk af et velholdt ydre. Det moderne understreges af byens vartegn, det smilende vandtårn Saxine, der i 1982 fik påmalet et smilende pigeansigt efter forslag fra arkitekten Flemming Skude.
Sakskøbing Motor og Sejlbådsklub råder over det flydende klubhus "Omøsund" der tidligere sejlede mellem Stigsnæs og Omø.
Kroen er normalt åben fra tordag til søndag fra klokken 12, men forhør dig om bordplads - eller nyd blot turen fra Oreby Bro, hvis du sejler i en mindre båd.
Nænsomt restaureret hotel i historiske bygninger med restaurant, lounge, festsal og gårdhave.
Sejlklubberne i Sakskøbing sejler flotille-sejlads i udsmykkede både fra Oreby Bro til inderhavnen langs tændte bål på land.
"Hansens Havenecafé" åbnede i 2018 med is og lette anretninger - lige for enden af inderhavnen.
Stubbekøbing er en af Danmarks mange kystbyer, smukt beliggende på det nordlige Falster ved Grønsund. Købstaden er ca. 850 år gammel med det gamle gadeforløb bevaret. I den gamle bydel kan man se adskillige huse og købmandsgårde fra omkring 1700 til i slutningen af 1800-tallet. Byen har mindre fremstillingsvirksomheder, butikker og bådeværft. Den tidligere vigtige fiskerihavn har udviklet sig til også at have en stor lystbådehavn. Desuden færgefart til Bogø med den gamle veterantræfærge IDA.
I 1996 blev færgefarten indskrænket til sommerperioden og kun én færge. Da man ikke kan cykle over Farøbroerne, har færgen stadig betydning for cykelturismen.
Vest for havnen kan du vandre langs kysten til Lystanlægget. I 1882 fik to købmænd den gode idé at forskønne deres by.
I den gamle bydel kan man se adskillige huse og købmandsgårde fra omkring 1700 til i slutningen af 1800-tallet.
På havnen er der et havnemiljø, hvor kornmagasiner, siloer, stenværk som sammen med skibene som anløber havnen danner et hyggeligt miljø
Nysted er en af Danmarks bedst bevarede købstæder, hvor bymiljøet med bindingsværkshuse og ældre bygninger stadig findes i kvarteret omkring kirken. Nysted ligger smukt ved en lille vig på det sydlige Lolland, og der er liv og aktiviteter på havnen.
Nysted er en gammel by, der kan dateres tilbage til Vikingetiden. Byens indbyggere var fæstebønder under Aalholm Slot, men i 1409 gav Erik af Pommern byen sine købstadsprivilegier. Herefter levede byens borgere af handel og sejlads, især til Rostock og Lübeck. Clausens Pakhus, der er en fredet bygning i bindingsværk fra 1807, er indrettet som bibliotek.
Nysted havn ligger i bunden af Nysted Nor, med smuk udsigt ud over Femern Bælt og Havmøllerne på Rødsand, samt udsigt til den gamle købstad og Ålholm Slot..
I al sin utilnærmelighed ligger slottet for enden af Slotsgade, forbundet med byen af en dæmning ”Alverdens Gang”, tværs over Rørsøen. Herfra kan man se den ældste, nordlige del af slottet.
Dæmningen, kaldet ”Alverdens Gang" fører, tværs over Rørsøen, en kunstigt skabt slotssø. Pumperne gik imidlertid endeligt i stå i 2008, så vandet er langsomt kommet tilbage
Programmet for 2020 vil blive opdateret løbende.
Der kan forekomme ændringer. Skipperknejpen tyvstarter og åbner
den 31. juli 2020.